|
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζετε 1 λίτρο νερό και ρίχνετε τα μαυρομάτικα φασόλια καλά πλυμένα μαζί με ένα κρεμμύδι και 1 καρότο. |
|
Αλατίζετε ελαφρά και τα αφήνετε να βράσουν μέχρι να γίνουν τρυφερά χωρίς όμως να λειώσουν. Τα σουρώνετε και τα αφήνετε να κρυώσουν.
|
|
Παίρνετε τα 4 καθαρισμένα καρότα και τα κόβετε σε ροδέλες. Βάζετε το βούτυρο σε ένα τηγάνι, ρίχνετε μέσα τα καρότα και τα σοτάρετε καλά. Σβήνετε με 2-3 κουτ σούπας νερό και ρίχνετε μέσα τη ζάχαρη. |
|
Μαγειρεύετε σε σιγανή φωτιά μέχρι να καραμελώσουν τα καροτάκια και να ψηθούν. Αλατίζετε ελαφρά και τα αφήνετε να κρυώσουν.
|
|
Ψιλοκόβετε το σέλερυ και ετοιμάζετε το dressing. Στο μπλεντεράκι του μίξερ σας ρίχνετε το ελαιόλαδο, το τριμμένο τζίντζερ, το ξύσμα λεμονιού, το χυμό από 1 λεμόνι και τη μουστάρδα σε σκόνη. Συμπληρώνετε ελάχιστο αλάτι και τα κτυπάτε μέχρι να γίνουν ένας ενιαίος πολτός.
|
|
Σε μια μεγάλη σαλατιέρα ρίχνετε τα μαυρομάτικα φασόλια, το ψιλοκομμένο σέλερυ, το μαϊντανό, τα γλασαρισμένα καροτάκια και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Τα περιχύνετε με το dressing και ανακατεύετε καλά.
|
|
|
|
|
|
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - |