|
Κατ’ αρχήν παίρνετε τα δύο μεγάλα ζουμερά πορτοκάλια και με ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι τα καθαρίζετε βαθιά από τη φλούδα με τέτοιο τρόπο ούτως ώστε να φανεί η σάρκα τους.
|
|
Χωρίζετε τα πορτοκάλια σε σκελίδες και με πολύ προσοχή τους αφαιρείτε τη λεπτή πετσούλα που τους περιβάλουν.
|
|
Κόβετε το μπλε τυρί σε μικρά κυβάκια και το διατηρείτε παγωμένο στο ψυγείο.
|
|
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε τα τρυφερά καλοπλυμένα και καθαρισμένα αντίδια κόβοντάς τα με το χέρι σε χοντρά κομμάτια.
|
|
Στο μπλέντερ του μίξερ σας ρίχνετε το χυμό πορτοκαλιού, λεμονιού , το ξύδι, το ξύσμα πορτοκαλιού και το αλάτι. Τα χτυπάτε καλά μέχρι να λειώσει το αλάτι και να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα και στη συνέχεια προσθέτετε το ελαιόλαδο και τα χτυπάτε ακόμα μια φορά.
|
|
Βγάζετε το μπλε τυρί από το ψυγείο και σκορπάτε τα κομματάκια του πάνω στη σαλάτα. Κάνετε το ίδιο και με τις σκελίδες πορτοκάλι. |
|
Πασπαλίζετε με το καβουρδισμένο σουσάμι και περιχύνετε με το ξινούτσικο dressing.
|
|
Φέρνετε τη σαλάτα στο τραπέζι. |
|
|
|
|
|
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - |