|
Ετοιμάστε το γκουακαμόλε. Βάλτε όλα τα υλικά μέσα στο μπλέντερ και κτυπείστε τα καλά μέχρι να γίνουν ένας ομοιογενής πολτός. Σερβίρετέ τον σ’ ένα μικρό μπολ που θα μπει δίπλα στην σαλάτα. |
|
Ετοιμάστε τον κιμά. Σ’ ένα τηγάνι βάλτε το λάδι και σοτάρετε καλά το κρεμμύδι. Ρίξτε τον κιμά και συνεχίστε το σοτάρισμα ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να ενσωματωθεί το κρεμμύδι με τον κιμά. Αλατίστε πιπερώστε και σβήστε με το κρασί. Αφήστε να μαγειρευτούν τα υλικά μέχρι να στεγνώσει ο κιμάς.
|
|
Σερβίρετε την σαλάτα σε μεγάλη ανοικτή πιατέλα. |
|
Ψιλοκόψτε το κρεμμυδάκι. |
|
Κάντε τις ντομάτες κυβάκια και ψιλοκόψτε το iceberg. Ανακατεύετε τα όλα μαζί σ’ ένα μπολ μαζί με το λάδι, το λεμόνι, αλάτι και πιπέρι και αδειάστε τα στην πιατέλα δίπλα βάλτε τον καβουρδισμένο κιμά. |
|
Πασπαλίστε το σύνολο με το τριμμένο τυρί. Βάλτε τριγύρω τα τσίπς καλαμποκιού και όπως ήδη είπαμε δίπλα να έχετε το μπολ με το γκουακαμόλε (dip με βάση το αβοκάντο).
|
|
|
|
Tips Ίσως εδώ θα μπορούσαμε να ανακατέψουμε τον κιμά μαζί με λίγα κόκκινα φασόλια από κονσέρβα. Επίσης πασπαλίστε το σύνολο με τσίλι σε σκόνη.
|
|
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - |