|
Βγάζετε τη κόρα απο το ψωμί και τη καθαρισμένη ψίχα τη τρίβετε στο τρίφτη.
|
|
τη απλώνετε σε ενα ταψί και απο πάνω τη σκεπάζετε με τους ξηρούς καρπούς ουτως ώστε να μη εραθεί η ψίχα.
|
|
Σ ενα κατσαρολάκι ζεσταίνετε το μέλι και το ρίχνετε σένα μεγάλο μπόλ.Ξεπλένετε το κατσαρολάκι με μία κουταλιά νερό και το ρίχνετε επίσης στο μπόλ.
|
|
Αδειάζετε μέσα στο μπόλ του μελιού τη ψίχα με τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύετε.
|
|
Τα βάζετε σ ενα ταψί και τα αφήνετε να στεγνώσουν.
|
|
Ανοίγετε ένα πολύ λεπτό φύλλο
Στη μία πλευρά του φύλλου κατά μήκος βάζετε κατά τακτά διαστήματα μία κουταλιά γέμιση.Διπλώνετε το φύλλο ωστε να σκεπαστεί η γέμιση.
|
|
Τα παίρνετε ένα ένα στο χέρι και τα πλέθετε ούτως ώστε τους δώσετε ένα μακρόστενο σχήμα..
|
|
Τα βουτάτε στο ανθόνερο και μετά στη ζάχαρη άχνη
|
|
Τα αφήνετε μερικές ώρες στην άχνη και μετα τα βγάζετε και τα σερβίρετε.Δεν θέλουν ψήσιμο. |
|
|
|
Τη συνταγή την έφτιαξε ένας απο τους καλύτερους ζαχαροπλάστες της Ανδρου.
Δεν θα έλεγα οτι είναι και η ευκολότερη συνταγή του κόσμου.!
Είναι όμως νηστίσιμα και πεντανόστιμα!! |