| Συνταγές |

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 
Καλτσούνια Ανδριώτικα
 
 
 
21/2κιλά ψίχα ψωμιού μπαγιάτικου
300 γραμμ κουκουνάρι
300 γραμμ, αμύγδαλα ξεφλουδισμένα
1280 γραμμ καρύδι χονδροκομμένο
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
2 1/2 κιλά μέλι
Ζάχαρη άχνη
Ανθόνερο
 
Βγάζετε τη κόρα απο το ψωμί και τη καθαρισμένη ψίχα τη τρίβετε στο τρίφτη.
τη απλώνετε σε ενα ταψί και απο πάνω τη σκεπάζετε με τους ξηρούς καρπούς ουτως ώστε να μη εραθεί η ψίχα.
Σ ενα κατσαρολάκι ζεσταίνετε το μέλι και το ρίχνετε σένα μεγάλο μπόλ.Ξεπλένετε το κατσαρολάκι με μία κουταλιά νερό και το ρίχνετε επίσης στο μπόλ.
Αδειάζετε μέσα στο μπόλ του μελιού τη ψίχα με τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύετε.
Τα βάζετε σ ενα ταψί και τα αφήνετε να στεγνώσουν.
Ανοίγετε ένα πολύ λεπτό φύλλο Στη μία πλευρά του φύλλου κατά μήκος βάζετε κατά τακτά διαστήματα μία κουταλιά γέμιση.Διπλώνετε το φύλλο ωστε να σκεπαστεί η γέμιση.
Τα παίρνετε ένα ένα στο χέρι και τα πλέθετε ούτως ώστε τους δώσετε ένα μακρόστενο σχήμα..
Τα βουτάτε στο ανθόνερο και μετά στη ζάχαρη άχνη
Τα αφήνετε μερικές ώρες στην άχνη και μετα τα βγάζετε και τα σερβίρετε.Δεν θέλουν ψήσιμο.
   
Τη συνταγή την έφτιαξε ένας απο τους καλύτερους ζαχαροπλάστες της Ανδρου. Δεν θα έλεγα οτι είναι και η ευκολότερη συνταγή του κόσμου.! Είναι όμως νηστίσιμα και πεντανόστιμα!!
 
 
 
 
_________________________________________________________________________________________  © eliasmamalakis.gr