|
Αλέθετε τα αμύγδαλα στο Multi προσέχοντας να μην γίνουν σκόνη.
|
|
Μέσα σε ένα μπολ ρίχνετε τα αμύγδαλα και στη συνέχεια προσθέτετε τη σοκολάτα.Ανακατεύετε τα υλικά καλά ούτως ώστε υπάρχει παντού η σοκολάτα με το αμύγδαλο και μετά ρίχνετε το κουαντρό .Στο τέλος ρίχνετε σιγά σιγά και το σιρόπι που πρέπει να το έχετε κάνει αρκετά βαρύ. Ρίχνετε όσο σιρόπι χρειάζεται ούτως ώστε να γίνει μία δεμένη μάζα. |
|
Αφού τα ανακατέψετε καλά όλα μαζί, βρέχετε τα χέρια σας με κονιάκ και φτιάχνετε μπαλάκια με το μείγμα.
|
|
Αφήνετε τα μπαλάκια για 24 ώρες να στεγνώσουν καλά και τα γλασάρετε με βανίλια υποβρύχιο που έχετε ήδη ζεστάνει. (ζεσταίνετε τη βανίλια σε ένα κατσαρολάκι μέχρι να γίνει ρευστή )
|
|
Ρίχνετε ένα ένα τα μπαλάκια μέσα και τα γυρνάτε να περιλουστούν με το γλάσο της βανίλιας.Προσοχή η βανίλια δεν πρέπει να κοχλάσει.Αν δείτε ότι αρχίζει να βράζει από σύρετε το κατσαρολάκι απο τη φωτιά
|
|
Τα βγάζετε ένα ,ένα και τα ακουμπάτε σ ένα δίσκο.Τα στολίζετε με μία λεπτή γραμμή βανίλιας από πάνω.
|
|
|
|
Η συνταγή αυτή παρουσιάσθηκε στο επεισόδιο "Μπουκιά και Συχώριο" στη Λήμνο.Είναι ένα παραδοσιακό γλυκό που φτιάχνεται με μικρές διαφορές από το Συνεταιρισμό Ζαχαροπλαστικής Ατσικής της Λήμνου.
Προσοχή.Η βανίλια πρέπει να είναι πηκτούτσικη και δεν πρέπει να βράσει κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.
Με ενάμιση κιλό αμύγδαλα φτιάχνετε 70 βενιζελικά. |