| Συνταγές |

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 
Ψαράκια τηγανητά,μαριναρισμένα(Ταυλάνδη)
 
 
 
2,3 σκελίδες σκόρδο
Ελαιόλαδο
Άσπρο πιπέρι
1 ρίζα τουμέρικ
1 ρίζα γκάλανγκαρ(Μοιάζει με τζίντζερ)
Αλάτι
1 μπουκετάκι από φρέσκο κόλιανδρο 1 λεμονόχορτο
 
Εκτέλεση για τη μαρινάδα Ρίχνετε τη ρίζα τουμέρικ στο γουδί και τη χτυπάτε καλά. Κόβετε σε λεπτές ροδέλες το λεμονόχορτο και το χτυπάτε και αυτό στο γουδί. Προσθέτετε λίγο άσπρο πιπέρι, τον κόλιανδρο και τα χτυπάτε στο γουδί με τα υπόλοιπα υλικά. Ρίχνετε αλάτι, σκόρδο και τα χτυπάτε και αυτά. Η μαρινάδα είναι έτοιμη.
Βάζετε τα ψάρια σε ένα μπολ και τα σκεπάζετε με τα υλικά της μαρινάδας που χτυπήσατε στο γουδί Τα αφήνετε να 1 ώρα να μαριναρισθούν.
Χαράζετε τα ψάρια και από τις 2 πλευρές.
Ζεσταίνετε λάδι σε ένα τηγάνι και βάζετε μέσα ένα ένα τα ψάρια χωρίς αλεύρι και τα αφήνετε να ξεροψηθούν.
   
Μας τα μαγείρεψαν στον Νότο Της Ταυλάνδης με ψαράκια που ψαρέψαμε επι τόπου.Μπορεί η συνταγή να γίνει με οτι μικρό ψαράκι θέλετε.
 
 
 
 
_________________________________________________________________________________________  © eliasmamalakis.gr