| Συνταγές |

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 
Σούπα πικάντικη με γαρίδες
 
 
 
2 φλυτζ ζωμό από κοτόπουλο
250 γραμ γαρίδες καθαρισμένες
140 γραμ μανιτάρια κομμένα σε ροδέλες
3 ντοματίνια
2 μοσχολέμονα με τα φύλλα τους
Αλάτι
4-5 κ.σάλτσα ψαριού(Fish sauce).
4 ολόκληρες κόκκινες καυτερές πιπεριές
1 ρίζα γκάλανγκαλ(Μοιάζει με τζίντζερ)
1 κουταλάκι γλυκού φρέσκα φύλλα κόλιανδρο
2 φύλλα Lemongrass η καφίρ λάιμ
 
Καθαρίζετε τις γαρίδες, τις χαράζετε στη μέση και αφαιρείτε το έντερο.
Βγάζετε τα ξερά φύλλα από το lemongrass και το ψιλοκόβετε. Καθαρίζετε ένα φύλλο μοσχολέμονου από τον κορμό του. Κόβετε 3 ντοματάκια τσέρι στη μέση και χρησιμοποιείτε 3-4 κομματάκια από ρίζα καρένγκας.
Στίβετε τα 2 μοσχολέμονα
Ρίχνετε τον ζωμό από κοτόπουλο σε μία κατσαρόλα , ανάβετε τη φωτιά και όταν ζεσταθεί λίγο ρίχνετε τα φύλλα από το lemongrass,το φύλλο μοσχολέμονου, κομματάκια της ρίζας γκάλανγκαλ τα αφήνετε για 5 λεπτά να πάρουν μια βράση και ρίχνετε μέσα τα μανιτάρια και τα τοματάκια σέρυ. Προσθέτετε τις γαρίδες, 4 κουταλιές του γλυκού σάλτσα ψαριού και 3 κουταλιές του γλυκού χυμό από μοσχολέμονο και αφήνετε μέχρι να βράσουν οι γαρίδες.
Ψιλοκόβετε τις καυτερές πιπεριές τις λιώνετε, και τις ρίχνετε στη κατσαρόλα. Αφήνετε να βράσει για λίγο και η σούπα είναι έτοιμη. Διακοσμείτε με κλαράκια από φρέσκο κόλιανδρο.
   
Συνταγή απο τη Ταυλάνδη
 
 
 
 
_________________________________________________________________________________________  © eliasmamalakis.gr