- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - |
|
Σούπα πικάντικη με γαρίδες
|
|
|
|
|
 |
|
2 φλυτζ ζωμό από κοτόπουλο
250 γραμ γαρίδες καθαρισμένες
140 γραμ μανιτάρια κομμένα σε ροδέλες
3 ντοματίνια
2 μοσχολέμονα με τα φύλλα τους
Αλάτι
4-5 κ.σάλτσα ψαριού(Fish sauce).
4 ολόκληρες κόκκινες καυτερές πιπεριές
1 ρίζα γκάλανγκαλ(Μοιάζει με τζίντζερ)
1 κουταλάκι γλυκού φρέσκα φύλλα κόλιανδρο
2 φύλλα Lemongrass η καφίρ λάιμ
|
|
 |
|
Καθαρίζετε τις γαρίδες, τις χαράζετε στη μέση και αφαιρείτε το έντερο.
|
|
Βγάζετε τα ξερά φύλλα από το lemongrass και το ψιλοκόβετε. Καθαρίζετε ένα φύλλο μοσχολέμονου από τον κορμό του. Κόβετε 3 ντοματάκια τσέρι στη μέση και χρησιμοποιείτε 3-4 κομματάκια από ρίζα καρένγκας.
|
|
Στίβετε τα 2 μοσχολέμονα |
|
Ρίχνετε τον ζωμό από κοτόπουλο σε μία κατσαρόλα , ανάβετε τη φωτιά και όταν ζεσταθεί λίγο ρίχνετε τα φύλλα από το lemongrass,το φύλλο μοσχολέμονου, κομματάκια της ρίζας γκάλανγκαλ τα αφήνετε για 5 λεπτά να πάρουν μια βράση και ρίχνετε μέσα τα μανιτάρια και τα τοματάκια σέρυ. Προσθέτετε τις γαρίδες, 4 κουταλιές του γλυκού σάλτσα ψαριού και 3 κουταλιές του γλυκού χυμό από μοσχολέμονο και αφήνετε μέχρι να βράσουν οι γαρίδες.
|
|
Ψιλοκόβετε τις καυτερές πιπεριές τις λιώνετε, και τις ρίχνετε στη κατσαρόλα. Αφήνετε να βράσει για λίγο και η σούπα είναι έτοιμη. Διακοσμείτε με κλαράκια από φρέσκο κόλιανδρο.
|
|
|
|
Συνταγή απο τη Ταυλάνδη |
|
|
|
_________________________________________________________________________________________ © eliasmamalakis.gr
|