|
Ψιλοκόβετε ένα μεσαίο κρεμμύδι. Κόβετε στη μέση τη τομάτα , πετάτε την εσωτερική της σάρκα και τη ψιλοκόβετε το εξωτερικό περίβλημα. Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια .Φυλάτε τα πράσινα φύλλα τους.
|
|
Βάζετε στο γουόκ φυτικό λάδι, αφήνετε να ζεστάνει και ρίχνετε τα κομμάτια κοτόπουλου. Μαγειρεύετε μέχρι να ροδοκοκκινίσει. |
|
Προσθέτετε ένα αυγό, δυναμώνετε τη φωτιά και ρίχνετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τη ντομάτα και το ρύζι. Ανακατεύετε και χαμηλώνετε τη φωτιά. |
|
Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, λίγη άσπρη ζάχαρη, 1 κουταλάκι από τη κάθε σάλτσα σόγιας, ανακατεύετε και δυναμώνετε τη φωτιά. |
|
Ρίχνετε στο γουόκ τα πράσινα φυλλαράκια από το φρέσκο κρεμμύδι.
|
|
Σερβίρετε και γαρνίρετε με λωρίδες από αγγούρι, κομματάκια ντομάτας, φρέσκο κρεμμύδι και φέτες μοσχολέμονο. |
|
|
|
Μία εύκολη συνταγή με κοτόπουλο απο το ταξίδι της "ΜΠΟΥΚΙΑ ΚΑΙ ΣΥΧΩΡΙΟ" στη Ταυλάνδη |