|
Ξεκινάτε από τη σός, Σε ένα μπολ, ρίχνετε πάστα από τάμαριν, 2 μεγάλες κουταλιές νερό, διαλύετε καλά και ανακατεύετε.
|
|
Παίρνετε τις αποξηραμένες πιπεριές τσίλι, τις κόβετε κομμάτια με ένα ψαλίδι και τις ρίχνετε σε ένα μπολ με νερό να μαλακώσουν για μισή ώρα.
|
|
Ψιλοκόβετε 1 κεφαλάκι σκόρδο τουρσί και το ρίχνετε σε γουδί μαζί με τις μαλακωμένες πιπεριές. Προσθέτετε τη σος τάμαριν χτυπάτε μέχρι να λιώσουν τα υλικά και να γίνει το μείγμα σαν μαρμελάδα.
|
|
Ανάβετε τη φωτιά και ρίχνετε τη σάλτσα σε ένα κατσαρολάκι να βράσει για 5 λεπτά. Τη φυλάτε σε ένα μπολάκι.
|
|
Μουλιάζετε σε αλατισμένο νερό τα ζυμαρικά αφού τα σπάσετε και τα αφήνετε να μουλιάσουν σε κρύο νερό για περίπου μισή ώρα και να μαλακώσουν.
|
|
Κόβετε σε τετραγωνάκια το τοφου.
|
|
Ρίχνετε σε ένα γουόκ λάδι και το αφήνετε να ζεσταθεί μέχρι να καπνίσει. Στη συνέχεια ρίχνετε το τόφου , προσέχοντας να μη κολλήσει. Μόλις το τόφου αρπάξει λίγο, προσθέτετε τις γαρίδες, σπάτε ένα αυγό στη μέση του γουόκ και ανακατεύετε.
|
|
Προσθέτετε τα noodles ανακατεύετε και ρίχνετε τη σάλτσα από ταμαριν που ετοιμάσατε προηγουμένως, ανακατεύετε και ρίχνετε 1 κουταλάκι σάλτσα σόγιας, 2 χουφτίτσες ραπανάκι τουρσί, αποξηραμένες γαρίδες, 2 κουταλιές καβουρδισμένο φιστίκι, τη φύτρα σόγιας και σερβίρετε.
|
|
Για τη γαρνιτούρα
Σχινόπρασο στην άκρη, τριμμένο φιστίκι, φύτρα σόγιας, λίγο κόλιανδρο, πιπεριά ψιλοκομμένη, χυμό από μοσχολέμονο, ζάχαρη και κόκκινο πιπέρι.
|
|
|
|
Τη συνταγή αυτή μας την εφτιαξαν στη εξωτική Ταυλάνδη σε ενα ταξίδι της μπουκιάς. |