|
Φτιάχνετε πρώτο το παντεσπάνι (βάση). Χτυπήστε τη ζάχαρη με το βούτυρο να γίνουν κρέμα. Ρίξτε το γάλα σιγά-σιγά να ενχωματωθεί με το βούτυρο. Προσθέστε το αλεύρι. Χωρίστε τα αβγά, σε κρόκους και ασπράδια και ρίξτε τα μέσα στο μείγμα δουλεύοντάς συνέχεια. Ρίξτε και το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, τη βανίλια. Δουλεύετε το μίγμα για 5 λεπτά. |
|
Βουτυρώστε δύο ταψάκια διαμέτρου 22 εκατ. Μοιράστε το μίγμα στα δύο ταψάκια και ψήστε τα σε μέτριο φούρνο για 30 λεπτά στους 140ο.
|
|
Φτιάχνετε τη γέμιση. Δουλεύετε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές. Προσθέστε το ρούμι. Ρίχνετε μέσα το ψιλοκομμένο κυδώνι.
|
|
Ετοιμάζετε την επικάλυψη. Ανακατέψτε τη ζάχαρη μαζί με ίση ποσότητα νερού. Βράστε το μίγμα για να γίνει ένα πηκτούτσικο σιρόπι. Αφήστε το να κρυώσει και ρίξτε μέσα το χτυπημένο ασπράδι, τη βανίλια και το κακάο.
|
|
Και τώρα ήρθε η ώρα να στήσετε τη τούρτα. Βγάλτε τα παντεσπάνια από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν. Σε μια πιατέλα βάλτε το πρώτο παντεσπάνι και περιχύστε με το μισό ρούμι. Αλείψτε επάνω του το μίγμα της γέμισης. Βάλτε το δεύτερο παντεσπάνι και περιχύστε το με υπόλοιπο ρούμι. Μ’ ένα πινελάκι αλείψτε την τούρτα με το γλάσο κακάο. Βάλτε την τούρτα στο ψυγείο. Μόλις φτιάξατε μια γνήσια καραβότουρτα, κάργα στο βούτυρο και τη ζάχαρη.
Φάτε τη μόνο αν έχετε καλούς δείκτες χοληστερίνης και διαβήτη.
|
|
|
|
Aπο το βιβλίο "ΜΑΓΕΙΡΑΣ Η ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ" |