|
Πορτοκάλι, το φρούτο που φυτρώνει παντού στη Μεσόγειο και συνάμα αγαπήθηκε ιδιαιτέρως. Φτιάξτε με αυτό ότι μπορείτε, μαρμελάδες, γλυκά, αλλά και μαγειρέψτε το μαζί με χοιρινό ή πάπια, του πάει ιδιαιτέρως. Εδώ σας δίνουμε ένα απλό γλυκάκι, ιδιαίτερα ελαφρύ και σούπερ γευστικό.
Αντί να χρησιμοποιήσουμε έτοιμο ζελέ για την κατασκευή του, θα βάλουμε corn flour, υλικό που πήζει όμορφα τα υγρά και συνάμα τα αφήνει διάφανα και φωτεινά.
3 ποτήρια νερού χυμό πορτοκαλιού
1 ποτήρι κρασιού χυμό λεμονιού
6 κουταλιές corn flour
6 κουταλιές ζάχαρη
Ξύσμα από 4 πορτοκάλια
Φλούδες από 3 πορτοκάλια
½ ποτήρι ζάχαρη
Κανέλα και λίγη βανίλια
1 ποτήρι νερό
|