| Συνταγές |

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 
Μπρόκολο au gratin
 
 
 
Υλικά για 1 ταψί του φούρνου
800 γραμ μπρόκολο
2 κουτ σούπας αλεύρι
2 κουτ σούπας φρέσκο βούτυρο
1 ½ νεροπότηρο ζεστό γάλα
2 αβγά
2 φλιτζ τσαγιού τριμμένο κασέρι
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
αλάτι, πιπέρι
 
Ετοιμάζετε πρώτα μια μπεσαμέλ. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το βούτυρο και ρίχνετε μέσα το αλεύρι. Το σοτάρετε καλά μέχρι να σκουρύνει και αδειάζετε μέσα το ζεστό γάλα ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να δημιουργηθεί μια ελαφρά πηκτή μπεσαμέλ. Την αποσύρετε από τη φωτιά, ρίχνετε μέσα τα 2 αβγά ανακατεύοντας συνέχεια, πασπαλίζετε με το μοσχοκάρυδο, ρίχνετε το πιπέρι και αμέσως μετά τα 2 φλιτζ τσαγιού τριμμένο κασέρι. Δοκιμάζετε και αν χρειάζεται προσθέτετε λίγο αλάτι.
Μέσα σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό ζεματάτε τα μπρόκολα κομμένα σε φουντίτσες για 5-7 λεπτά.
Τα βγάζετε, τα ακουμπάτε σε σουρωτήρι να στεγνώσουν και τα βάζετε μέσα σε ένα μεσαίο ταψί του φούρνου.
Τα περιχύνετε με τη μπεσαμέλ. Ισιώνετε με ένα μαχαίρι από πάνω το μίγμα και τα ψήνετε στους 180ο για περίπου ½ ώρα και μέχρι να σχηματιστεί από πάνω μια χρυσή κρούστα.
   
 
 
 
 
_________________________________________________________________________________________  © eliasmamalakis.gr