|
Μια εκπληκτική συνταγή που συνδυάζει το αλμυρό με το γλυκό που οι ρίζες της χάνονται μέσα στο χρόνο και αποδεικνύει ότι η γλυκόξινη γεύση αρέσει στους Έλληνες από τα παλιά χρόνια.
Υλικά για 6 άτομα
1 μεγάλο ψάρι (ροφός, συναγρίδα, σφυρίδα) περίπου 1 ½ - 2 κιλά
3 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 ντομάτες κομμένες σε φέτες
1 νεροπότηρο φρέσκο χυμό ντομάτας
1 φλιτζ τσαγιού μαύρη Κορινθιακή σταφίδα
2-3 φύλλα δάφνης
1 φλιτζ τσαγιού Καλαματιανό ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
|