| Συνταγές |

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 
Ψάρι τσιλαδιά από τη Καλαμάτα
 
 
 
Μια εκπληκτική συνταγή που συνδυάζει το αλμυρό με το γλυκό που οι ρίζες της χάνονται μέσα στο χρόνο και αποδεικνύει ότι η γλυκόξινη γεύση αρέσει στους Έλληνες από τα παλιά χρόνια.
Υλικά για 6 άτομα
1 μεγάλο ψάρι (ροφός, συναγρίδα, σφυρίδα) περίπου 1 ½ - 2 κιλά
3 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 ντομάτες κομμένες σε φέτες
1 νεροπότηρο φρέσκο χυμό ντομάτας
1 φλιτζ τσαγιού μαύρη Κορινθιακή σταφίδα
2-3 φύλλα δάφνης
1 φλιτζ τσαγιού Καλαματιανό ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
 
Σε ένα μεγάλο τηγάνι αδειάζετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τις ροδέλες του κρεμμυδιού μαζί με το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Αδειάζετε μέσα το νεροπότηρο με το φρέσκο χυμό ντομάτας και βράζετε για 5 λεπτά. Ρίχνετε μέσα τη Κορινθιακή σταφίδα και ανακατεύετε.
Παίρνετε μια βαθιά κατσαρόλα και βάζετε στον πάτο της τις ροδέλες της ντομάτας, ακουμπάτε επάνω τους το ψάρι. Αν είναι μεγάλο κόφτε το στη μέση. Βάζετε τη δάφνη, αλατοπιπερώνετε και αν χρειάζεται προσθέστε λίγο χλιαρό νερό μέχρι η σάλτσα να σκεπάσει σχεδόν το ψάρι.
Μαγειρεύετε σε σιγανή φωτιά μέχρι η σάλτσα να δέσει καλά και να ανεβεί το λάδι στην επιφάνεια.
Αφήνετε το φαγητό να χλιαρέψει και το σερβίρετε
   
Σημείωση. Τούτη η συνταγή γίνεται εξαιρετική και με μπακαλιάρο ξαλμυρισμένο σε φιλέτο.
 
 
 
 
_________________________________________________________________________________________  © eliasmamalakis.gr