|
Πλένετε και καθαρίζετε το κουνουπίδι. Το κόβετε σε μικρές φουντίτσες. |
|
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο και το ζεσταίνετε καλά. Ρίχνετε μέσα τα τουφάκια από το κουνουπίδι και τα σοτάρετε για 2 λεπτά γυρίζοντάς τα με ξύλινη κουτάλα. |
|
Προσθέτετε το τριμμένο κρεμμύδι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για ακόμα 3-4 λεπτά. Σβήνετε με το λεμόνι, αφήνετε να εξατμιστεί. |
|
Διαλύετε τον πελτέ σε ένα νεροπότηρο νερό και τον αδειάζετε μέσα στη κατσαρόλα. Προσθέτετε ακόμα λίγο ζεστό νερό μέχρι η σάλτσα σχεδόν να σκεπάσει τις τουφίτσες του κουνουπιδιού. |
|
Πασπαλίζετε με την κανέλα, αλατοπιπερώνετε και σιγοβράζετε το κουνουπίδι σε μέτρια φωτιά μέχρι η σάλτσα να πήξει καλά και να φανεί το λάδι στην επιφάνειά της. |
|
Το φαγητό τρώγεται και ζεστό και κρύο. |
|
|
|
Σημείωση. Εάν θέλετε να ξεφύγετε από τη παράδοση και να κάνετε κάτι πιο εξωτικό προσθέστε μέσα στο κουνουπίδι που μαγειρεύετε μια κουταλιά της σούπας κάρυ. Ο συνδυασμός της ντομάτας με το κάρυ θα δώσει μια ιδιαίτερη γεύση στο κουνουπίδι. |