| Συνταγές |

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 
Σουβλάκια θαλασσινών μαριναρισμένα σε λεμόνι και φρέσκο τζίντζερ για ριψοκίνδυνους γευσιγνώστες
 
 
 
Υλικά για 6-7 σουβλάκια
2 καλαμάρια κομμένα σε χοντρά κομμάτια και καλά καθαρισμένα
20 γαρίδες μετρίου μεγέθους
20 καραβίδες μετρίου μεγέθους
½ κιλό λαυράκι σε φιλέτο χωρίς δέρμα
1 ποτήρι σόγια σος
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
Χυμό από 4 λεμόνια
1 φλιτζανάκι φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
Αλάτι
1 φλιτζανάκι άνηθο ψιλοκομμένο
 
Βράζετε ή για την ακρίβεια ζεματίζετε για λίγα δευτερόλεπτα τις γαρίδες και τις καραβίδες και τις καθαρίζετε.
Σε μια λεκανίτσα βάζετε όλα τα ψαρικά και τα σκεπάζετε με τη σόγια σος. Μαρινάρετε για 6 ώρες.
Κατόπιν τα βγάζετε και τα τοποθετείτε σε άλλη λεκανίτσα, ρίχνετε ανάμεσα τους τα σκορδάκια, το χυμό λεμονιών και το τριμμένο τζίντζερ. Τα μαρινάρετε για άλλες 6 ώρες.
Σερβίρετε, περνώντας τα σε σουβλάκι, αφού τα αλατίσετε και πασπαλίσετε με μπόλικο άνηθο. Μερικές σταγόνες λάδι συμπληρώνουν τη γεύση.
Συνοδεύεται με χοντροκομμένη πράσινη σαλάτα από ραντίτσιο, αντίδια, σπανάκι με σάλτσα λαδολέμονο.
   
Οινική πρόταση : «Σάμαινα» από την Σάμο (Μοσχάτο άσπρο, ξηρό). (Από το βιβλίο «Μαγειρικόν» Μέρος Δεύτερο)
 
 
 
 
_________________________________________________________________________________________  © eliasmamalakis.gr