| Συνταγές |

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 
Χουρμάδες γεμιστοί με ανθότυρο και μέλι(Κρήτη)
 
 
 
Υλικά για 6 άτομα
24 μεγάλοι χουρμάδες
200 γραμ ανθότυρο
2 κουτ σούπας μέλι
150 γραμ αμύγδαλα φιλέ
1 πρέζα κανέλα
 
Κόβουμε τους χουρμάδες κατά μήκος από τη μια πλευρά, τους αφήνουμε να περιμένουν.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τον ανθότυρο, το μέλι και τη κανέλα. Δουλεύουμε τα υλικά μέχρι να γίνουν μια ομοιογενής μάζα. .
Γεμίζουμε τους χουρμάδες με το μίγμα και τους πιέζουμε ελαφρά. Όταν τους γεμίσουμε όλους, τους κυλάμε μέσα στα αμύγδαλα φιλέ να κολλήσουν επάνω τους.
Τους τοποθετούμε σε δίσκο και τους σερβίρουμε στο τραπέζι
   
Σημείωση. Μέσα στον ανθότυρο εκτός από το μέλι μπορείτε να βάλετε ξύσμα πορτοκαλιού ή ακόμα και λίγη βανίλια. Ότι όμως και να βάλετε αφήστε το μίγμα να περιμένει τουλάχιστον για ½ ώρα για να ανταλλάξει αρώματα. Παρουσιάστηκε στην επεισόδιο "ΜΠΟΥΚΙΑ ΚΑΙ ΣΥΧΩΡΙΟ"στο Βάι της Κρήτης.
 
 
 
 
_________________________________________________________________________________________  © eliasmamalakis.gr