- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - |
|
Χόρτα ανοιξιάτικα κοκκινιστά
|
|
|
|
|
 |
|
Υλικά για 4 άτομα
1 κιλό διάφορα χόρτα (σπανάκι, ραδίκια, σέσκουλα, μυρώνια, καυκαλίθρες)
7 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ματσάκι άνηθο
3 μεγάλες φρέσκιες ώριμες ντομάτες
1 φλιτζ του καφέ ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
χυμό από 1 λεμόνι (προαιρετικά)
|
|
 |
|
Πλένετε καλά τα χόρτα και τα καθαρίζετε από τα χώματα. Τα μεγάλα φύλλα τα κόβετε στη μέση με το χέρι. Ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο. |
|
Περνάτε τις ντομάτες από το μύλο του πουρέ και μαζεύετε τους χυμούς. |
|
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμυδάκι μέχρι να γυαλίσει. Ρίχνετε μέσα στη κατσαρόλα τα φρεσκοπλυμένα χόρτα , τα πιέζετε να χωρέσουν στη κατσαρόλα, τα σκεπάζετε με ένα καπάκι και τα αφήνετε να μαραθούν για 3-4 λεπτά. |
|
Ξεσκεπάζετε τη κατσαρόλα, ανακατεύετε και ρίχνετε τη λειωμένη ντομάτα, αλατίζετε ελαφρά, πιπερώνετε μετριάζετε τη φωτιά, σκεπάζετε τη κατσαρόλα και τα αφήνετε να σιγοβράσουν τουλάχιστον για ½ ώρα και μέχρι να γίνουν τρυφερά. |
|
Ξεσκεπάζετε τη κατσαρόλα δυναμώνετε τη φωτιά, και αφήνετε τη σάλτσα να πήξει για 10 λεπτά ακόμα. |
|
Κλείνετε τη φωτιά, ρίχνετε το χυμό λεμονιού, πασπαλίζετε με τον άνηθο ψιλοκομμένο και σερβίρετε τα χόρτα ζεστά. |
|
|
|
|
|
|
|
_________________________________________________________________________________________ © eliasmamalakis.gr
|