| Συνταγές |

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 
Μους γιαουρτιού με κομπόστα φράουλας
 
 
 
Υλικά για 6 άτομα
200 γραμ γιαούρτι σουρωτό
200 γραμ κρέμα γάλακτος
2 κουτ γλυκού ξύσμα λεμονιού
1 σφηνάκι λεμοντσέλο
1 φλιτζ τσαγιού άχνη ζάχαρη
για τη κομπόστα φράουλας
300 γραμ φρέσκιες καθαρισμένες φράουλες
4 κουτ σούπας ζάχαρη
1 σφηνάκι κονιάκ
 
Βάζετε στο μπλέντερ του μίξερ μας τη κρέμα γάλακτος και τη κτυπάτε μέχρι να γίνει μια σφικτή σαντιγί. Προσθέτετε τη άχνη ζάχαρη κουταλιά-κουταλιά, το ξύσμα λεμονιού και κατόπιν προσθέτετε το γιαούρτι λίγο-λίγο μέχρι να σχηματιστεί μια πηκτή κρέμα. Τέλος ρίχνετε το λεμοντσέλο και κτυπάτε ακόμα για ½ λεπτό. Αδειάζετε τη κρέμα σε ατομικά μπολ. Τα βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
Ετοιμάζετε τη κομπόστα φράουλας. Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε τις φράουλες, τις πασπαλίζετε με τη ζάχαρη και το κονιάκ. Προσθέτετε 4 κουτ σούπας νερό και τις βράετε σε πολύ σιγανή φωτιά για να κατεβάσουν τα υγρά τους και να γίνουν μια απαλή κομπόστα.
Την αδειάζετε σε ένα μπολ και τη βάζετε στο ψυγείο. Όταν έρθει η ώρα του σερβιρίσματος μοιράζετε τη κομπόστα επάνω στη μους γιαουρτιού.
   
 
 
 
 
_________________________________________________________________________________________  © eliasmamalakis.gr