| Συνταγές |

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 
Καροτοσαλάτα με καυτερή πιπεριά και κύμινο (Khizu Mrqed
 
 
 
Υλικά για μια μεγάλη σαλατιέρα
750 γραμ καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε χοντρά σπιρτόξυλα
3 σκελίδες σκόρδο
½ κουτ του καφέ σκόνη καυτερής πιπεριάς
8 κλαράκια μαϊντανό
8 κλαράκια φρέσκο κόλιανδρο
1 κουτ γλυκού τριμμένο κύμινο
2 κουτ του καφέ ξύδι από άσπρο κρασί
5 κουτ σούπας ελαιόλαδο
αλάτι
 
Μέσα σε μια κατσαρόλα βάλτε τα σπιρτόξυλα του καρότου και τις σκελίδες σκόρδου. Ρίξτε νερό μέχρι να σκεπαστούν και βράστε τα σε μέτρια φωτιά ακριβώς για 10 λεπτά.
Σουρώστε τα και βάλτε τα σε μια σαλατιέρα.
Ψιλοκόφτε το μαϊντανό και το φρέσκο κόλιανδρο και ρίξτε το πάνω στα καρότα. Ανακατεύτε καλά .
Πασπαλίστε με τη σκόνη καυτερής πιπεριάς και το κύμινο αλατίστε ελαφρά και περιχύστε με το ξύδι και το ελαιόλαδο.
Τη σερβίρετε χλιαρή αφού ανακατέψετε καλά.
Σημείωση. Εάν θέλετε να τη κάνετε τη σαλάτα σας ακόμα πιο προχωρημένη αντικαταστήστε το ξύδι με ίδια ποσότητα από χυμό πορτοκαλιού. Ο συνδυασμός καρότου πορτοκαλιού είναι ένας από τους πιο κλασικούς της κουζίνας του Μαρόκου.
   
Τούτη η απλοϊκή σαλάτα χαρακτηρίζει την κουζίνα του Μαρόκο μια και βγάζει όλα αυτά τα αρώματα του Μαγκρέμπ. Παρ’ όλο που το βραστό καρότο απευθύνεται κυρίως σε ευαίσθητα στομάχια και ασθενικούς οργανισμούς εδώ αποκτά μια εκρηκτική γεύση που μπορεί να συνδυαστεί με ψητά κρέατα ή και ψάρια.
 
 
 
 
_________________________________________________________________________________________  © eliasmamalakis.gr