|
Η συνταγή έρχεται από τη Μέση Ανατολή. Έχει μέσα μια μεγάλη ποσότητα από φυλλαράκια φρέσκου κόλιανδρου. Το ξέρω ότι σε άλλους αρέσει και σε άλλους δεν αρέσει. Είναι όμως ένα ψάρι εντελώς διαφορετικό από τα συνηθισμένα με κόκκινη σάλτσα στη κατσαρόλα, με εντυπωσιακό γευστικό αποτέλεσμα.
Υλικά για 6 άτομα
6 φέτες ψάρι (από συναγρίδα , σφυρίδα, ροφό)
2 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα στον τρίφτη
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
8 φλιτζ τσαγιού ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο
3 νεροπότηρα ψιλοκομμένη φρέσκια ντομάτα
2 κουτ σούπας πελτέ
1 φλιτζ τσαγιού ελαιόλαδο
1 κουτ σούπας κίμινο
1 κουτ γλυκού τρίμμα από ξηραμένο λεμόνι (αν δεν βρείτε 1 κουτ γλυκού τρίμμα από φρέσκο λεμόνι)
αλάτι, πιπέρι
|