| Συνταγές |

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 
Ψαρόσουπα με φρέσκο κόλιανδρο(Ντουμπάι)
 
 
 
Η συνταγή έρχεται από τη Μέση Ανατολή. Έχει μέσα μια μεγάλη ποσότητα από φυλλαράκια φρέσκου κόλιανδρου. Το ξέρω ότι σε άλλους αρέσει και σε άλλους δεν αρέσει. Είναι όμως ένα ψάρι εντελώς διαφορετικό από τα συνηθισμένα με κόκκινη σάλτσα στη κατσαρόλα, με εντυπωσιακό γευστικό αποτέλεσμα.
Υλικά για 6 άτομα
6 φέτες ψάρι (από συναγρίδα , σφυρίδα, ροφό)
2 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα στον τρίφτη
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
8 φλιτζ τσαγιού ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο
3 νεροπότηρα ψιλοκομμένη φρέσκια ντομάτα
2 κουτ σούπας πελτέ
1 φλιτζ τσαγιού ελαιόλαδο
1 κουτ σούπας κίμινο
1 κουτ γλυκού τρίμμα από ξηραμένο λεμόνι (αν δεν βρείτε 1 κουτ γλυκού τρίμμα από φρέσκο λεμόνι)
αλάτι, πιπέρι
 
Ετοιμάζετε τη σάλτσα. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα αδειάζετε το ελαιόλαδο, το ζεσταίνετε και σοτάρετε μέσα το κρεμμύδι με το σκόρδο.
Μόλις γυαλίσουν και αποβάλουν τα υγρά τους ρίχνετε μέσα το κύμινο, μπόλικο μαυροπίπερο τριμμένο και το ξύσμα λεμονιού.
Προσθέτετε το χυμό ντομάτας και τον πελτέ διαλυμένο σε ελάχιστο νερό. Αλατίζετε. Αφήνετε να πάρει βράση και μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά τη σάλτσα για 10 λεπτά περίπου.
Ρίχνετε τα 4 φλιτζ τσαγιού ψιλοκομμένο κόλιανδρο και συνεχίζετε το μαγείρεμα για ακόμα 10 λεπτά.
Βάζετε μέσα τις φέτες του ψαριού και μαγειρεύετε για 10 λεπτά. Αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα τον υπόλοιπο φρέσκο κόλιανδρο.
Ανακατεύετε απαλά να μη σπάσουν οι φέτες ψαριού και σερβίρετε σε μεγάλη πιατέλα. Συνοδεύετε με άσπρο βραστό ρύζι.
   
Σημείωση. Αν δεν είστε φίλοι του κόλιανδρου αντικαταστήστε τον με ίση ποσότητα ψιλοκομμένου φρέσκου μαϊντανού. Το αποτέλεσμα θα είναι εξ’ ίσου καλό.
 
 
 
 
_________________________________________________________________________________________  © eliasmamalakis.gr