|
Καθαρίζετε και παστρεύετε τα κολοκυθάκια . Τα κόβετε σε χονδρές ροδέλες. |
|
Παίρνετε μια μεγάλη κατσαρόλα και ζεσταίνετε καλά το ελαιόλαδο. Σοτάρετε το σκόρδο μέχρι να μαυρίσει και να δώσει το άρωμα του στο λάδι. Μετά το απομακρύνετε . |
|
Ρίχνετε μέσα στη κατσαρόλα τα κολοκυθάκια και τα σοτάρετε καλά μέχρι να γυαλίσουν χωρίς όμως να πάρουν χρώμα. |
|
Ρίχνετε μέσα τον μισό ζωμό και αφήνετε να βράσει το μείγμα για 10 λεπτά. Το αφήνετε να χλειάνει και το περνάτε λίγο-λίγο από το μπλέντερ να γίνει ένας ωραίος πράσινος πολτός . |
|
Τον ξαναβάζετε στην κατσαρόλα και τον μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά .Συμπληρώστε ακόμα ένα νεροπότηρο ζωμό και κάντε τον όσο πηκτό θέλετε .Το επιθυμητό είναι να γίνει βελούδινος και ελαφρά πηκτός.
|
|
Ρίξτε μέσα την παρμεζάνα και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε καλά. Διατηρήστε την σούπα ζεστή . στα πιάτα.
|
|
Λίγο πριν το σερβίρισμα ρίξτε το βούτυρο και αφήστε το να λιώσει μέσα στην σούπα. |
|
Την σερβίρετε στα πιάτα και σκορπάτε από πάνω λίγα φυλλαράκια βασιλικού.
|
|
Σε περίπτωση που θέλουμε να φάμε την σουπίτσα μας κρύα θα αποφύγουμε το βούτυρο και θα το αντικαταστήσουμε με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο αφού σερβίρουμε |
|
( Από το υπό έκδοση νέο βιβλίο ) |
|
|
|
Το κολοκυθάκι δεν είναι και το νοστιμότερο πράγμα του κόσμου, όμως είναι δροσιστικό και συνταιριάζει με πολλά άλλα υλικά . Κοινότυπο υλικό της κουζίνας μας ,το κάνουμε βραστή σαλάτα , το γεμίζουμε με νόστιμη γέμιση το μετατρέπουμε σε σικ παπουτσάκι ,το βάζουμε σε πλούσιες ομελέτες, το τρώμε ωμό και μαριναρισμένο . |