| Συνταγές |

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 
Ρεβυθάδα Σίφνου
 
 
 
1 κ. ρεβύθια
2 μεγάλα κρεμμύδια
1 ποτήρι λάδι
Αλάτι
Λίγο αλεύρι
 
Μουλιάζετε από βραδύς τα ρεβίθια μέσα σε μια λεκάνη. Τα αφήνετε να φουσκώσουν καλά.
Την άλλη μέρα το πρωί τα ξεπλένετε με νερό και τα τρίβετε να φύγουν όσο περισσότερα φλούδια γίνεται.
Τα βάζετε μέσα σε μια κατσαρόλα, ρίχνετε μέσα τα 2 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα στον τρίφτη, τα αλατίζετε και ρίχνετε 1 νεροπότηρο ελαιόλαδο.
Πασπαλίζετε με 1-2 κουταλιές αλεύρι και ανακατεύετε.
Προσθέτετε νερό μέχρι να σκεπαστούν τα ρεβίθια και να είναι και 1 1/2 πόντο παραπάνω.
Σκεπάζετε τη κατσαρόλα και μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 1/2 ώρα.
   
 
 
 
 
_________________________________________________________________________________________  © eliasmamalakis.gr